DENTALNA PROTETIKA

Predstavlja granu dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekih tkiva usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim)  protezama, krunicama, mostovima i ljuskicama. Dijeli se na mobilnu i fiksnu protetiku  i,  ovisno o tome da li pacijent protetski rad može izvaditi iz usta ili  je on trajno cementiran i ne može se vaditi.

Potpune (totalne) proteze nadoknađuju gubitak zuba kod totalne bezubosti, mekih i tvrdih zubnih tkiva. Opterećenje se prenosi isključivo na meka tkiva i kost. Osnovni nedostatak je sporije prilagođavanje na protetski rad i daljnji gubitak kosti.

Djelomične (parcijalne) proteze nadoknađuju gubitak više zubi u slučaju kad nije moguće izraditi most. Pričvršćuje se uz pomoć kvačica na preostale zube i opterećenje se prenosi na njih kao i na okolne meke strukture i kost. Alternativno je i povoljnije rješenje naspram dentalnih implantata.

Krunice su fiksni protetski koji ako su spojeni u niz čine most. Mostovi nadopunjuju zubne prostore koji su prazni na način da se s izbrušenih zubi (nosača) protežu u raspon zubi koji nedostaju (međučlanovi). Pravilno ugrađeni most pacijent osjeća kao svoje zube.

  VAŠ TIM

  RADNO VRIJEME

pon – pet 08:00 – 19:00

023 311 520

  LOKACIJA NA KARTI

SAVR
ŠENI
OSMI
JEH

Saznajte Koje Je Pravo Rješenje Za Vas!