IMPLANTOLOGIJA

Specijalistička grana dentalne medicine koja se bavi postavljanjem dentalnih implantata (titanskih vijaka) u čeljusnu kost te na taj način nadoknađuje korijen izgubljenog  zuba. Spada u najzahvalnije estetsko i funkcionalno rješenje. Prevenira daljnji gubitak kosti, okolni zubi sačuvani su od brušenja, ugodni pri žvakanju i govoru, a svojom pojavom u dentalnoj medici otvaraju brojne mogućnosti rješavanja i najkompleksnijih situacija u praksi.

Postupak ugradnje implantata je brzi, bezbolni i kratkotrajni  kirurški proces koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Režanj zubnog mesa koji se podiže za izvršavanje implantacije je malen i nakon blage manipulacije pacijent ima neznatnu postoperativnu bol. Implantati su imunološki inertni te prihvaćanje u kost (osteointegracija) ovisi o  samom organizmu i stanju kosti u koju se implantira, a u pravilu iznosi 2 do 3 mjeseca za donju i 3 do 6 mjeseci za gornju čeljust. Nakon završene faze osteointegracije, slijedi protetska faza koja podrazumijeva nadoknadu zuba krunicom, mostom ili protezom na skidanje (All on 4).

Dentalni implantati  su  vrsta  titanskih  vijaka   koji se  kirurškim postupkom ugrađuju u gornju ili donju čeljust. Implantati   služe  kao  osnova  kasnijem  protetskom  radu bilo da su  u pitanju  solitarne krune zuba, mostovi,  fiksne ili mobilne  totalne proteze.
Nakon ugradnje  dentalnog  implantata,  potrebno  je pričekati proces  osteointegracije  koji  traje  3 do 6 mjeseci nakon kojeg se implantat  može koristiti  za daljnji rad.
Osteointegracija je  proces  kojim kost  u potpunosti  sraste  s implantatom. Nakon  završenog procesa osteointergracije na  implantat  se  postavlja  nadogradnja ( abutment) na koji  dolazi kasniji protetski rad.
U našoj ustanovi  koristimo  implantološke  sustave  Ankylos i  Astra Tech  koji spadaju u premium  sisteme  dentalne implantologije  s dugotrajnim kliničkim  iskustvom i vrhunskim protetskim radom. Kasnija  nadogradnja se  izrađuje individualno  po mjeri pacijenta  sustavom  Atlantis u Švedskoj.
U određenim slučajevima  nedostatka  kosti  čeljusti  za  postavljanje  dentalnih implantata  u mogućnosti smo  rekonstruirati  defekte  vlastitom kosti pacijenta  ili kombinacijom umjetne i vlastite kosti te nakon toga pristupiti postupku implantacije.

  VAŠ TIM

  RADNO VRIJEME

pon – pet 08:00 – 19:00

023 311 520

  LOKACIJA NA KARTI

SAVR
ŠENI
OSMI
JEH

Informirajte Se O Implantologiji