LASER

U usporedbi s tradicionalnim metodama poput skalpela i elektrokautera, laser za pacijenta predstavlja ugodniju alternativu. Uz to ima i brojne prednosti: rezultati postignuti laserom su predvidljiviji, omogućava uklanjanje tkiva uz manju nekrozu, a time i brže cijeljenje te manji rizik od nastanka gingivne recesije. Zahvate prati minimalno ili nikakvo krvarenje, a anestezija je u većini slučajeva nepotrebna.

PRIMJENA LASERA U DENTALNOJ MEDICINI

 

REKONSTURIRANJE GINGIVE

Čest estetski problem predstavlja prevelika vidljivost gingive u osmijehu, tzv. gummy smile. Uklanjanje viška gingivnog tkiva, kao i ispravljanje asimetrije gingive, moguće je brzo i bezbolno postići laserom.

ISPUNI V KLASE

Kod ispuna u području zubnog vrata, laser omogućava uklanjanje viška tkiva i uspostavu
suhog radnog polja.

PRIKAZ GRANICE PREPARACIJE

Laser poboljšava vidljivost granice preparacije, a time i preciznost otiska, što rezultira boljim dosjedom budućeg protetskog rada.

FRENULEKTOMIJA

Bez krvarenja, šavova i anestezije laserom se mogu ukloniti mandibularni i maksilarni frenulumi.

OPERKULOTOMIJA

Nicanje umnjaka često je praćeno bolovima i upalom tkiva oko zuba u nicanju. Laserom se jednostavno uklanja višak tkiva.

IMPLANTOLOGIJA

Uklanjanje viška tkiva oko implantata laserom omogućava postizanje stabilnijeg spoja implantata i suprastrukture, a pritom ne dolazi do iskrenja ni zagrijavanja implantata.

LEZIJE U USNOJ ŠUPLJINI

Pri uklanjanje promjena na sluznici usne šupljine laserom nema krvarenja, a postiže se brže cijeljenje uz smanjen rizik za infekciju.Infekcija Herpes simplex virusom na sluznici se očituje mjehurićima i bolnim lezijama. Terapija laserom potpuno uklanja bol, a ukoliko se djeluje u samom začetku infekcije, moguće je spriječiti razvoj bolesti.

PARODONTOLOGIJA

Laserska terapija u kombinaciji s konvencionalnim metodama poliranja i struganja korijena, dokazano je jedna od najuspješnijih primjena lasera u stomatologiji.

ORTODONCIJA

Laser koristimo za prikaz kvržice ili plohe zuba na koju možemo odmah zalijepiti bravicu ili lančić, i tako izbjeći čekanje pasivnog nicanja zuba.

  VAŠ TIM

  RADNO VRIJEME

Pon-Pet 8:00 – 19:00

023 311 520

  LOKACIJA NA KARTI

SAVR
ŠENI
OSMI
JEH

Uljepšajte Svoj Osmjeh