ESTETSKA DENTALNA MEDICINA

Uključuje sve dentalne postupke koji u konačnici dovode do lijepog i blistavog osmijeha: izbjeljivanje zuba, keramičke ljuskice (veneers), kompozitne ljuskice (mock up bonding tehnika),  bezmetalne krunice te zubni nakit (Skyce).

Izbjeljivanje zubi

Ovo je metoda kojom se postojeća boja zuba mijenja u svjetliju. Zubi gube svoju svjetlinu i blistavost zbog raznih čimbenika kao što su obojena hrana i piće, cigarete, pojedini lijekovi, trauma zuba kao i fiziološko tamnjenje zuba zbog starosti. Ova metoda se može izvoditi kod kuće blagim gelom na bazi vodikova peroksida i udlagama ili u ordinaciji uz korištenje lasera. Važno je da svaki od navedenih postupaka nadzire liječnik dentalne medicine.

Keramičke ljuskice (veneers)

Keramičke ljuskice  su indirektni fiksni protetski nadomjesci koji oponašaju prirodne zube, inidividualno laboratorijski izrađeni u svrhu korekcije boje, oblika i položaja zuba. Izrađene su od listića potpune keramike i predstavljaju alternativu potpunim krunicama zbog vrlo smanjenog obujma brušenja zuba.

Kompozitne ljuskice (mock up bonding tehnika)

Kompozitne ljuskice (mock up bonding tehnika) su direktne nadogradnje koje se izrađuju tijekom jednog posjeta liječniku dentalne medicine. Imaju nešto kraći vijek trajanja od keramičkih, ali se dobrom higijenom i pravilnim održavanjem postojanost nadogradnji može znatno produljiti.

Bezmetalne krunice

To su potpuno keramičke krunice koje se sastoje od čiste keramike (lijevane ili glodane) te nemaju metalnu ili cirkon oksidnu bazu. Time dobivaju na translucenciji (propuštanju svjetlosti kroz zub) čime se efekt prirodnog zuba dovodi do savršenstva.  Dentalna keramika je biološki prihvatljiva i ne izaziva alergije.

Zubni nakit (Skyce)

Zubni nakit (Skyce) prestavlja trend u dentalnoj medicine u vidu aplikacije cirkona ili pravog dijamanta na zub. Postavljanje je brzo i bezbolno te daje pacijentu notu osobnog karaktera osmijeha. Cirkon ili dijamant se lijepi na površinu zuba kojeg se pritom ne oštećuje.

  VAŠ TIM

  RADNO VRIJEME

pon – pet 8:00 – 15:00

023 311 520

  LOKACIJA NA KARTI

SAVR
ŠENI
OSMI
JEH

Uljepšajte Svoj Osmijeh